• Gratis bezorgd & opgehaald in NL
  • Bij ons betaal je geen borg!
  • Klanten geven ons een 9.4!

Netflix via de beamer

Netflix kijken via de beamer
Er is niets leukers dan op bioscoop formaat een netflix film kijken in je eigen huis, maar ja dan moet je alles wel eerst aan de praat krijgen.

Netflix speelt de video niet af.
Meestal gaat het afspelen van Netflix over een beamer of een extern beeldscherm prima, maar als er gedoe ontstaat is dat meestal met een Apple device. Vooral bij het aansluiten op een Ipad, Macbook pro of Macbook air kan dit nog wel eens gedoe opleveren.

Wat wel eens voorkomt is dat Netflix niet afspeelt op een Apple apparaat welke gekoppeld is aan een beamer of extern beeldscherm. Een andere website zoals Google of onze website doet het bijvoorbeeld wel op de beamer, maar Netflix niet. En je kunt dan de Netflix app wel gewoon opstarten en een film uitkiezen, maar zodra je de film start, krijg je een foutmelding op je iPad of iPhone. Als je de foutmelding ‘Kan video niet afspelen – Het gekoppelde scherm wordt niet ondersteund’ (Cannot Play Video – The Connected Display is Not Supported) ziet, dan verstoort dat toch behoorlijk je filmavond. Overigens kan het in sommige gevallen zo zijn dat je geen melding krijgt maar het beeld het gewoon niet doet of zelfs hapert.
Zoek dan niet verder op je Apple. Als je een Windows laptop of Playstation of Xbox hebt, is het snelst om deze gewoon te gebruiken met je beamer. Sluit deze aan via een HDMI kabel. Als je laptop dan ook niet werkt, sluit je de laptop aan via een VGA kabel. Netflix werkt dan echt wel. Als je persé een iPad of iPhone wilt gebruiken, kan dat ook. Lees dan even verder. Dit kost echter wel wat meer tijd....


Waarom werkt Netflix via de beamer of extern scherm niet?
De Apple foutmelding betekent dat je geprobeerd hebt om video uit te voeren vanaf je Apple-apparaat via een methode die niet wordt ondersteund. Veel mensen vinden dit raar aangezien ze wel video’s via de iPad kunnen projecteren met de beamer. Maar waarschijnlijk is het niet kunnen afspelen van Netflix via de beamer het gevolg van copyright beveiling.
Films en televisieprogramma’s kunnen namelijk beschermd worden door HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP). In simpele taal: Apple wilt niet dat je zomaar alles op een Macbook kunt aansluiten.

Als je probeert om met HDCP beveiligde films af te spelen, moeten alle onderdelen daaraan voldoen. Dus je apparaat, je beamer, je kabels en je adapters. Als daar bijvoorbeeld een Apple Lightning VGA-adapter tussen zit, werkt dat niet.

Je krijg dan een foutmelding, haperend beeld of géén beeld. Vandaar dat het met een Windows laptop (merken als Toshiba, DELL, Acer, HP, Lenovo) wél lukt. Daar zit namelijk geen verloopje tussen zoals de Apple Lightning, thunderbolt of een USB-C verloopje.

Je krijgt dan deze foutmelding. Vandaar dat het met een Windows laptop wel lukt. Daar zit de Apple Lightning VGA-adapter namelijk niet tussen de laptop en de beamer. Overigens heb je dit probleem niet alleen met beamers en externe beeldschermen. Oudere televisietoestellen of HDMI kabels ondersteunen soms HDCP ook niet. Dus hoe krijg je een beamer dan werkend met Netflix?

Netflixen op de beamer
Zet er een goede luidspreker bij en gebruik een groot projectiescherm en je hebt een eigen bioscooop. Wat popcorn en chips en je publiek zal genieten van een fijne filmavond. Je apparaten moeten het echter wel doen. Bij Apple apparaten kan het weleens misgaan doordat iets niet werkt met HDCP zoals we net al aangaven. Bij ons kun je een een Apple kabels en verloopjes huren zodat je in ieder geval de juiste kabels hebt. Toch is dat dan niet een garantie voor een probleemloze werking. Ons advies is dan ook héél duidelijk om een Windows laptop te gebruiken, zeker bij het combineren van Netflix met een beamer. Bij een presentatie is dit een stukje eenvoudiger. 

Als je een Apple apparaat wilt gebruiken, is het handigste om dat eerst te testen met de juiste kabels. Mocht je dan toch de beruchte HDCP foutmelding krijgen, heb je in ieder geval nog wat tijd om een ander apparaat bij te halen.