• Gratis bezorgd & opgehaald in NL
  • Bij ons betaal je geen borg!
  • Klanten geven ons een 9.4!

Welke beamer heb ik nodig?

Welke beamer je nodig hebt hangt natuurlijk af van de gebruikstoepassing en je budget. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt een goede keuze te maken voor de juiste beamer:

Hoeveel lumen heb ik nodig voor mijn beamer?
Het aantal lumen geeft de lichtopbrengst van de beamer aan. Deze lichtopbrengst wordt uitgedrukt in de waarde ANSI. De hoeveelheid licht die op het scherm valt, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het beeld. Bij een hoge ANSI Lumen waarde is het beeld beter. Bij een lage ANSI waarde zul je de ruimte vrijwel volledig moeten verduisteren. Of de lichtopbrengst voldoende is, hangt af van de oppervlakte van het scherm en de hoeveelheid licht in de ruimte. Als de ruimte waarin wordt geprojecteerd licht is, zal de projector meer lichtopbrengst moeten hebben om een goed beeld te kunnen weergeven.

3000 versus 5000 lumen

Belangrijk over de lichtopbrengst en het verduisteren van de ruimte

Beamers zijn allergisch voor daglicht/zonlicht. Hoewel een professionele beamer met 4000 ANSI Lumen hier minder last van heeft dan bv. de 3000 ANSI Lumen beamer blijft verduisteren van de ruimte bij iedere beamer noodzakelijk.

Wat nu als de presentatie buiten of in een erg verlichtte ruimte plaatsvind?

Vaak krijgen wij de vraag te horen welke beamer er geschikt is voor buiten gebruik... Het antwoord hierop is simpel, die beamers bestaan niet binnen de verhuurmarkt. Op grote festivals wordt soms gebruik gemaakt van DLP projectoren van 10.000 ANSI Lumen. Deze beamers kosten gemiddeld €140.000 euro en worden perfect afgestemd en bediend op locatie door een ervaren technicus. Een presentatie in een tent die niet kan worden verduisterd overdag of een presentatie buiten is dus echt niet te combineren met een beamer. Het loont in dit geval om wat meer uit te geven en ergens een groot LCD scherm in te huren.

500 ANSI Lumen

tot 120 cm beelddiagonaal

Ruimte volledig verduisteren

1500 ANSI Lumen

tot 350 cm beelddiagonaal

Ruimte volledig verduisteren

2000 ANSI Lumen

tot 500 cm beelddiagonaal

Ruimte volledig verduisteren

2500 ANSI Lumen

tot 600 cm beelddiagonaal

Ruimte voor 90% verduisteren

3000 ANSI Lumen

tot 750 cm beelddiagonaal

Ruimte voor 80% verduisteren

4000 ANSI Lumen

tot 850 cm beelddiagonaal

Ruimte voor 60% verduisteren

 

Ik ga een avondje film of tv kijken welke beamer moet ik huren?

In principe volstaat onze 3000 ANSI Lumen beamer maar kijk je een HD film dan is het natuurlijk wel mooi om ook HD beeld te hebben, je kiest in dat geval voor de HD 4000 ANSI Lumen beamer.

Ik geef een presentatie voor 35 personen, welke beamer moet ik huren?

Kun je de ruimte goed verduisteren? Bijvoorbeeld de twee of drie raampartijen die er zijn afsluiten met een gordijn of lamellen zodat de ruimte bijna volledig donker is? Dan is de 3000 ANSI Lumen beamer meer dan geschikt. Deze beamer heeft de juiste resolutie en HD beeld is eigenlijk een overbodige luxe als het gaat om een normale presentatie.

Ik geef een presentatie voor 120 personen, welke beamer moet ik huren?

Kun je de ruimte voor tenminste 60/70% verduisteren? zodat er geen zonlicht binnen komt? Dan is de HD 4000 ANSI Lumen beamer erg geschikt, niet alleen de resolutie is fantastisch maar je kunt in een goed verduisterde ruimte een beeld diagonaal tot wel 850cm maken. Om je een idee te geven, dat zijn ongeveer 16 gemiddelde LCD plasma schermen aan elkaar. De beamer is daarnaast ook erg geschikt voor het projecteren op een witte egale muur.

Ik geef een karaoke feestje, welke beamer moet ik huren?

Het klinkt misschien stom, maar bij een avondje karaoke maakt dit totaal niet uit. Het gaat bij karaoke niet alleen om de gezelligheid maar met name om de slechte kwaliteit van de lyrics. Of je nu een professioneel karaoke systeem huurt of de karaoke songs via YouTube afspeelt, de teksten blijven altijd van een lage pixel waarde. Het is dus zonde om veel geld uit te geven aan de huur van een HD beamer als de beeld kwaliteit van je liedjes matig is. Je kiest het beste dus voor de 3000 ANSI Lumen beamer.

Ik ga gamen, welke beamer moet ik huren?

Alle beamers in onze verhuur winkel zijn eenvoudig aan te sluiten op game consoles (PS4, WII, X-Box 360 etc). om games echt mooi te kunnen spelen, is de resolutie wederom van belang. Kies dan ook een beamer die een hoge resolutie toelaat. Full HD beamers geven een schitterend beeld bij b.v. de Xbox 360 of Playstation 4 en zijn gemakkelijk aan te sluiten via de HDMI ingang. Het beste resultaat heb je met de HD 4000 ANSI Lumen beamer.

Ik ga trouwen welke beamer moet ik huren?

Dat hangt natuurlijk een beetje van de exacte toepassing af, veelal worden beamers gebruikt om tijdens de feestavond of receptie foto's of grappige stukjes te laten zien. Omdat deze stukjes en foto’s door de jaren heen gemaakt zijn door amateurs zal het merendeel niet van HD kwaliteit zijn. Het huren van een basis 3000 ANSI Lumen beamer moet dus voldoende zijn. Als het feest of de receptie in de avond uurtjes plaats vind hoef je ook niet te verduisteren, let er wel op dat je het scherm niet de dicht naast de feestverlichting of DJ zet.

Ik heb een Apple laptop, welke beamer moet ik huren?

Heb je een Macbook pro of een IPad en wil je hier een van onze beamers op aansluiten dan is het slim voor de zekerheid even contact met ons op te nemen.